Werken aan jouw bedrijf of ondernemen als een hamster in het hamsterwiel?

Be Bold - MG-18

En waarom jij altijd gewoon “tegen mij aan mag lullen”

Gedoe en geneuzel

Een van mijn klanten met wie ik al enige tijd werk liep aan tegen het feit dat ze als ondernemer met veel “gedoe en geneuzel” bezig was. Hierdoor ging haar focus op wat ze nu écht leuk vindt verloren. Ze was alleen nog maar bezig met zaken die haar energie opslokten en haar het plezier in ondernemen ontnamen. Intussen stond haar bedrijf eigenlijk stil.

Nee!

Vind je het nog wel leuk vroeg ik. Meteen rolde er met een diepe zucht NEE uit haar mond. Ze was moe, zat in een verstikkende greep van een hele mooie opdracht waarvoor de lat hoog lag en tegelijk stond de ontwikkeling van nog meer mooie dingen met haar bedrijf stil waardoor er te veel afhankelijkheid dreigde. 
Het liefst ging zij zelf weer nieuwe trainingen ontwikkelen en training geven, dat is wat zij graag doet en waarvoor zij ondernemer is geworden. 

Loslaten

Ik begon in haar bedrijf een aantal zaken anders voor haar te organiseren. Dat hiervoor nogal wat stappen en keuzes nodig waren, dat was duidelijk. Een van die stappen was “loslaten”. Ja, je leest het goed, “loslaten”. 

Zij heeft een aantal praktische en organisatorische zaken aan mij toevertrouwd. Ik ben contactpersoon voor haar opdrachtgevers en klanten, ik stuur een freelancer uit haar team aan. Ik kijk mee naar en doe follow up op offertes, leg afspraken vast en verzorg de organisatie van de trainingen. Of zaken strategisch passen binnen haar bedrijf en of ze haar doelen in het vizier heeft loopt als een rode draad door de samenwerking. 
Ze heeft een nieuwe branding en een nieuwe website voor haar bedrijf gerealiseerd. 
De regie hiervoor heb ik van haar overgenomen zodat zij zich alleen nog met de content hoefde bezig te houden. 

Loslaten is laten wat je liever niet doet. Juist door die zaken loopt de spreekwoordelijke ‘emmer’ over en van dweilen met de kraan open is nog niemand gelukkig geworden. 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12