Waarop richt jij jouw ondernemersfocus in deze tijd?

Be Bold (Kunsthal 7-6-2019)-9

Corona, en nu?

Dicht, en dan?

Je bent ondernemer, trainer, coach of adviseur in de hospitality-, retreat, of leefstijl branche en Bám.. op 15 maart om 18.00 uur heb je je deuren van jouw prachtige onderneming moeten sluiten. 

Ik denk dat we allemaal als mens en ondernemer dezelfde gedachten hebben gehad op dat moment. Het is zoals het is, tijdelijk en onomkeerbaar. Heeft de paniek bij jou toegeslagen? Loop je als een kip zonder kop in het rond? Voel je een zekere berusting en gelatenheid? Iedere ondernemer is immers uniek in denken, doen en ondernemen. 

De ene ondernemer staat hopeloos met lege handen in het haar, de andere ondernemer gaat het werk zó organiseren dat alles of een deel online kan worden gedaan. En weer anderen slaan de ondernemershanden ineen. Er ontstaan zo mooie dingen. Een ding is zeker, ook nu lukt het je niet om alle ballen in de lucht te houden. 

En … helaas..  een heerlijk diner serveer je niet even online, autorijles .. tja, daar moet je echt voor in de auto zitten waarbij de social distance niet in acht kan worden genomen en die haren.. die groeien vanzelf door, zodat de kapper er over hopelijk een tijdje weer de schaar in kan zetten. 

Je blokkeert, wat nu?

Geef je je eraan over en wacht je betere tijden af? Ga je er alles aan doen en dingen anders organiseren? Mensen worden creatief. Bekijk jouw werk en jouw onderneming ineens vanuit een andere invalshoek. Ik ben ervan overtuigd dat deze tijd van enigszins verplichte bezinning en anders handelen een nieuwe dimensie toevoegt aan ons werk. 

En zeker nu kan ondernemen heel eenzaam zijn, dus in vakmanschap en verbondenheid blijf vooral op jezelf vertrouwen. 

Tijd voor reflectie en voorbereiding

Je had een droom en een missie, maar die lijken door de ratrace die je gevoelsmatig en in de praktijk meteen inslaat, ver weg omdat je je te veel bezighoudt met de alledaagse zaken en taken in plaats van met de grote lijnen. Dit is hét moment voor reflectie en voorbereiding, want je wilt niets liever dan jouw business na Corona heel snel weer op de rit brengen. Het verlies kleiner maken en liefst compenseren. 

Je werkt dus als je op dezelfde voet als voor Corona doorgaat extra hard, jouw agenda is straks overvol en jouw dagen zijn vooral gevuld met operationele taken. Je zorgt voor iedereen, alleen loop je jezelf voorbij. Daardoor doe je net zoals voor het Corona-virus niet meer wat je het allerliefste doet en waarvoor je ondernemer bent geworden. Je raakt steeds verder verwijderd van jouw doel en jouw strategie is overleven in plaats van leven. 

Kan het ook anders?

  • Je laat de operationele taken en zaken los waardoor je veel meer tijd hebt voor de grote lijnen
  • Je doet weer wat jij het liefste doet, wat je het beste kunt en waarmee je het beste resultaat haalt met de allerleukste klanten
  • Doordat je nieuwe mogelijkheden en kansen pakt, is bedrijfsgroei weer mogelijk 
  • Je zet flinke stappen en haalt de doelen die je wilt halen, binnen de gestelde termijn.

Waar ligt jouw focus na Corona?

Focus op waar je goed in bent, laat los wat buiten je comfortzone ligt.

Hoe ga jij in deze tijd om met jouw werk en onderneming? 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12