Vakantie

beauty & glamour portrait photoshoot in Rotterdam

We gaan weer met z’n allen op vakantie. Alleen het idee al…. koffer open, paklijst erbij, en inpakken en en en.. de vertrek- vlieg- en inpakstress. En je werk? Neem jij je werk “mee”?

𝐇𝐞𝐭 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐦𝐞𝐭𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐥 𝐦𝐢𝐬

Je bent nog niet eens vertrokken, gaat het al meteen mis. Was je net lekker bezig met je “bureau” leegmaken om een paar weken van de radar af te kunnen zijn, krijgt iedereen het op zijn heupen om toch nog even voordat je vertrekt iets aan je voor te leggen wat ook in jouw vakantie doorgaat en om aandacht vraagt. Dilemma nog voordat je bent vertrokken.
Of heb je net een briljant idee wat je toch echt nog even voor je vakantie wilt uitwerken. 

𝟐𝟒/𝟕

Je bent niet de enige! De ondernemer die ik onlangs sprak is er ook zo eentje. Ze is áltijd 7 dagen in de week bereikbaar, bijna dag en nacht. Eigenlijk niet hoor, maar ja haar klanten denken dit en appen en mailen alsof het een lieve lust is 24/7 en ja ook liefst nog in de vakantie en in het weekend. En zij? Zij staat altijd ‘aan’. En zolang ze dit zelf in stand houdt, verandert er niets. Niet in het dagelijks leven en al helemaal niet in haar vakantie. 

𝐅𝐎𝐌𝐎

Haar “inbox” is haar grote vriend, zegt ze. Al zie ik dat anders, ik zie ‘m eerder als haar vijand. Want ze moet altijd meteen alle mails beantwoorden, anders gaat de klant naar de “concurrent” (is dat zo?) dus alles heeft prioriteit (is dat zo?). Want voor die klant is álles en vooral op dát moment belangrijk, zegt ze (ja dat ís zo, dat dan weer wel). 
Het zegt dus meer wat over het gedrag van haar klant. Haar overtuiging dat ze onmisbaar is, leidt tot haar gedrag en dáár kan ze wat aan doen. 

FOMO noemen we het ook wel eens.. Fear Of Missing Out. Maar wat mis je dan? 
Er is áltijd meer, natuurlijk. Maar wil je ook meer? Of wil je juist minder? Of wil je het ‘beter’? Of anders? En zo ja, hoe dan? 

Dus voel die angst en doe het toch: stop met voortdurend beschikbaar te zijn!

 • In je inbox zitten de prioriteiten van iemand anders
 • Beschouw een deadline als een lifeline: je gaat niet dood als je ‘m 
  niet haalt
 • Durf te kiezen voor die heerlijke vakantie met je gezin
 • Durf los te laten vanuit ont-moeten
 • Zet je out of office aan, liefst 2 dagen voor vertrek en tot 2 dagen na 
  thuiskomst. 
 • En natuurlijk ben je in geval van ‘bloedspoed’ áltijd bereikbaar.. dan 
  laten ze je nl. voorál met rust. Communiceer dit tijdig. 

Fijne vakantie! 

Waar kijk jij naar uit, na jouw vakantie? 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12