Te druk voor je vakantie? Hoe druk na je vakantie?

Be Bold - MG-7

Eind vorig jaar, ging ik bijna op vakantie. Ja, ik was er zoals altijd en iedereen “druk mee”. Zakelijk alles voor mijn klanten tot in de puntjes geregeld, strategie dag met een van mijn klanten gehad, afspraken voor 2020 gemaakt en o ja, voor mijn eigen onderneming ook nog even “alles” geregeld. Ik neig er namelijk naar dat álles wat er maar in mijn buurt op mijn bureau ligt of online op “to do” staat “af moet” voordat ik de knop “uit” zet..  want stel je voor dat …. Of op z’n minst wil ik overzicht hebben voor als ik terug ben.. want stel je voor dat ik door de vakantie niet meer weet wat er allemaal voor de vakantie speelde.. Dat laatste helpt overigens wel om de knop uit te durven zetten ook al is niet alles af. 

Net als de thuis bijvoorbeeld alle (achterstallige) was gedaan en gestreken moet zijn.. Klinkt idioot natuurlijk, maar op de een of andere manier is er een onderhuids gevoel.. dat ik “moe en uitgeput” op vakantie moet gaan om de vakantie vervolgens te gebruiken om op te laden. Vaak is het dan te kort om écht te kunnen ontspannen. 

Psychologisch “ontspullen” voor je vakantie

Dit jaar zou ík het echt anders aanpakken.. want op de locatie is er geen WiFi behalve in de restaurants bij de skipiste en in het dorp, dus ik was heel nieuwsgierig naar hoe ik zelf daarmee zou omgaan. Er bestaat zoiets als ‘ontspullen’.. dit was ‘ontspannen en mezelf ontdoen van de drang om alles te willen volgen’… ineens was er niets meer wat belangrijk was behalve genieten met het gezin en met vrienden om me heen. 

Begin met een lege agenda

Dat is wat ik heb gedaan, beginnen met een lege agenda in de week na thuiskomst. Omdat ik last heb van een jetlag (we waren in Canada) was het sowieso verstandig en ik heb mijzelf ruimte gegund om de afstand tot mijn bedrijf te gebruiken om alles weer goed op de rails te zetten en prioriteiten te stellen aan wat ik in 2020 nodig heb voor mijn bedrijf. Ineens had ik “creativitijd” .. om mijn eigen strategie voor dit jaar uit te werken en tijd voor wat ik voor een frisse start in het nieuwe jaar nodig heb. 

Geen last van Blue Monday dus.. integendeel. Ik ben er klaar voor, neem de rust van mijn vakantie mee in wat ik de komende tijd strategisch en praktisch voor mijn klanten ga doen. 

Hoe ben jij het nieuwe jaar gestart? Heb je een buffer ingepland of ben je meteen op 2 januari vol in je bedrijf gestapt en heb je je mee laten slepen in de waan van de dag?

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12