Storm geeft ruimte

_DSC6803.KatinkaTrompPhotography.com

“Boom omgewaaid… heeft hek en lantaarnpaal geveld…. Heeft voetganger die net passeerde maar net gemist”. 
Dit stond er op 30 augustus 2020 in het regionale online nieuwsbericht begeleid door foto’s van de persfotograaf. 

Ergens tussen de gevallen takken op de weg iemand in een oranje jas.. mijn man. 

Hij en zijn vriend waren op letterlijk een haar na niet geraakt door de omgevallen boom. Hier en daar een schrammetje, een blauwe plek, flinke schrik – en een geplette hoed. Die was namelijk wel onder de boom terechtgekomen. 1 boom.. geveld door de wind, niet eens een storm zoals in de afgelopen weken. En ze vervolgden na een kop koffie bij de voetbalclub hun wandeling. 

En denk je nu die vallende boom… die zie je toch vallen? Nee, die hadden ze écht niet zien aankomen. Ze hoorden iets kraken en voordat ze er erg in hadden lag de boom op het trottoir. Nét naast hen. In een flits. 

Hij had dood kunnen zijn

‘Ik had wel dood kunnen zijn’, realiseerde mijn man zich ineens weer toen Dudley, Eunice en Franklin ons land overhoop bliezen. 

Hij blijkt dus toch ‘geraakt’ te zijn. Van binnen. Want het doet wat met je, herinneringen en emoties komen ongevraagd aanwaaien dankzij dit soort grote stormen. 

Die omvallende bomen waren deels al voorbestemd om te breken of om te vallen. Zo bleek bij de boom die mijn man en zijn vriend had ‘gemist’ en zo zullen er meer zijn geweest in de afgelopen dagen. 

Wat heb jij nog te doen?

In de lange tijd waarin jij onderneemt, heb je ongetwijfeld al heel wat bomen figuurlijk zien omvallen. Wat raakte je toen? Heb je gevoeld dat je bijvoorbeeld andere dingen wilde gaan doen? Of wilde je dingen anders gaan doen?

De kans is groot dat dát je gevoel was toen er een boom viel. Toen die grote lancering mislukte, er een faillissement werd uitgesproken of een samenwerking niet doorging. Je nam je voor: voortaan doe ik het ánders, meer op mijn manier. 

Heb je het ook gedaan? Helemaal?

Of ben je vooral doorgegaan op de oude voet en weet je nog steeds niet hóe je de dingen dan precies anders kunt gaan doen?

Pak je ruimte

Hoe gek het ook klinkt, als een grote boom omvalt schept dit ook weer ruimte en licht waardoor je dingen misschien ineens anders ziet, hoort, voelt. Er ontstaat misschien ruimte voor je grootste verlangen. Wat is er bij jou naar boven gekomen, destijds, toen die bomen vielen? Wat zou je graag anders willen, maar doe je toch nog grotendeels hetzelfde als altijd? Welk vraagstuk (welke boom)  

Het is tijd

Als ervaren ondernemer heb je iets neer te zetten, iets achter te laten. Een impactvolle footprint. De ruimte die elke storm, elke gevallen boom van de afgelopen jaren heeft gecreëerd, geeft aan hoe jouw footprint er idealiter uit zou moeten zien. Wat jouw lessen en jouw verlangens zijn. 

Nou kom je daar in je eentje niet zo makkelijk verder mee, tussen alle dagelijkse bedrijven door. Maar een half uur sparren met mij, als deskundig coach en ondernemer, brengt je meteen dichter bij de concrete dingen die je te doen hebt om jouw persoonlijke footprint achter te laten. Om de ruimte die al die gevallen bomen hebben achtergelaten, te benutten voor wat er écht toe doet. 

Ik nodig je uit, voor een “stormachtig halfuurtje”. Plan hier je gratis sessie.

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12