Stop ermee!

Untitled 4

Dat was het advies van mijn omgeving. Toen ik in mijn werk niet altijd even blij was, niet blij werd van het werk, niet blij van de mensen om me heen. Ik had er zo’n weerstand tegen dat ze me adviseerden om er dan gewoon mee te stoppen…

Weerstand

Te vaak heb ik mij “van mijn stuk laten brengen” door die eeuwige ‘weerstand’. 

Welke weerstand dan? Weerstand waarvan ik niet wist dat het dát was wat mij uit mijn evenwicht bracht, maar die ik wel voelde:

  • In mijn hoofd
  • In mijn lijf

Er waren klanten die ik perfect ondersteunde – maar bij wie ik wel die weerstand voelde. Ik raakte uit verbinding met de ander en vooral met mijzelf. Maar met een beetje improviseren, schikken, meebewegen zorgde ik telkens wel weer voor die professionele en uiterlijke rust die er tenslotte “moest” zijn. 

Hoezeer ik de weerstand ook voor mijn klant wegmoffelde, mijn omgeving zag ‘m wel. ‘Stop er dan mee’, hoorde ik soms als ik erover vertelde. En hoe harder er door mijn professionele omgeving geroepen werd “stop er dan mee” des te meer beet ik mij erin vast. Niet echt een fijn gevoel. Tot dit in mijn coachopleiding vorig jaar aan de orde kwam. Daar heb ik die ‘weerstand’ leren herkennen, erkennen en vooral durven voelen. Zo leerde ik om ‘m al in een vroeg stadium te herkennen, zodat ik de effecten nu voor kan zijn.

Dwars erdoorheen

Ik ging er dwars doorheen, door datgene wat telkens dezelfde weerstand bij mij opriep. 

Het heeft mij geholpen om voor eens en voor altijd niet meer bij dat punt te komen, dat ik “in de weerstand schiet”. En als het dichtbij komt? Ik heb leren herkennen en erkennen dat niet iedereen er voor mij is en ik er niet voor iedereen kan zijn. En ik kan je zeggen, dat geeft een hoop rust, zekerheid en enorm veel vrijheid!

Dit jaar heb ik, door dit inzicht, al een paar keer “nee” gezegd tegen mogelijke klanten. Vanuit dat gevoel dat ik nu zó goed herken en waarop ik vertrouwde toen ik “nee” zei. 

Zo leer ik mijn klanten ook met hun weerstand om te gaan. Zodat ze kunnen kiezen of ze stoppen met activiteiten waar ze ‘weerstand’ voelen en doorgaan met wat ze echt te doen hebben. 

Waar voel jij stiekem weerstand waar je je “toch maar overheen zet” omdat..? 

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12