Rode loper

Rode Loper

Heb je hem ook gezien deze week, op de tv? Waar? Bij de presentatie van de deelnemers aan het Songfestival. Waar was het? Op de Erasmusbrug in Rotterdam. 

Heb je hem gemist? Dat zou zomaar kunnen.. want het was geen “rode” maar een “blauwe loper” en ik ben niet kleurenblind. Blauw straalt vertrouwen en betrouwbaarheid uit en in dit geval begreep ik heeft het met het kleurenpalet van de sponsor te maken. Heel slim, want het valt op. 

Persoonlijk heb ik niet zoveel met het Songfestival, al kijk ik meestal wel, maar het heeft naar mijn idee steeds minder met muziek te maken. Zijn doorbraak buiten Europa is dit jaar niet onopgemerkt gebleven, terecht dus dat Duncan Laurence vorig jaar op muzikaal vlak heeft gewonnen overigens, maar dat is meer persoonlijke smaak en smaken verschillen nu eenmaal. Een enkel liedje raakt dus soms, maar het merendeel valt toch meer onder de noemer “uiterlijk vertoon” en “hoe gekker hoe leuker, beter en mooier”. Best vreemd eigenlijk als het hoofdthema “zingen” toch ondergeschikt lijkt te zijn aan gekke pakjes en politieke statements en marketingtechnische uithalen.

Waarom intrigeert mij die rode, blauwe, loper dan toch? 

Ik houd er namelijk van ingewikkelde processen makkelijk en toegankelijk te maken. En als ik dan hoor dat de deelnemers aan het Songfestival die in vol ornaat op de loper worden gepresenteerd in plaats van met de boot toch maar met taxi’s zijn gebracht, gaat er in mijn hoofd iets ‘aan’.. Want wat zal er dan ineens geschakeld en georganiseerd moeten zijn omdat állemaal voor elkaar te kunnen krijgen? Knap staaltje organisatie. En als het eenmaal ‘los’ gaat, licht uit spots aan, camera loopt.. en iemand besluit om enig moment dat het Songfestival “on air” gaat.. zal er heel wat adrenaline worden geproduceerd achter de schermen om alles op tijd in goede banen te leiden, zeker nu in de Corona-bubbel. Dat vergt strategisch inzicht, besluitvaardigheid en visie. 

Een Songfestival is mij wel iets te gortig, maar af en toe is het ook voor mij best wel spannend als processen heel erg ingewikkeld lijken. Ik kan er mijn tanden op stukbijten en kan heel volhardend zijn om iets voor elkaar te krijgen. Onlangs heb ik vlak voor een feestdag, op de valreep na ‘werktijd’ een lastig probleem voor een klant opgelost. Ze hoorde er pas van toen het al geregeld was terwijl zij nog in de auto op weg naar huis was. Het kostte tijd, energie, aandacht en heel snel schakelen en denken. 

Een simpele oplossing.

Net als een loodgieter kijk ik waar het lek zit in een proces en naar de punten of stukjes die met elkaar verbonden moeten worden. En als het dan werkt, kan ik daar oprecht blij van worden en mijn klanten al helemaal. En soms lijkt iets veel ingewikkelder dan het is omdat het al langer ‘sleept’ en ‘went’. Een simpele oplossing is dichterbij dan je denkt. 

Het Songfestival is van start gegaan. Loop jij ook (soms) tegen onoplosbare organisatie problemen aan, maak hier een afspraak, dan rol ik mijn rode loper voor jouw uit. 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12