Peptalk of coaching?

Luisterbank met Fransien Roovers en Marion van der Giessen

Peptalk of coaching?

Regelmatig krijg ik de vraag wat coaching eigenlijk is en wat het je kan opleveren als je er gebruik van maakt. In deze post leg ik uit hoe ik mijn vak zie en wat ik voor je kan betekenen.  

Duimpje omhoog

Stel, je hebt behoefte aan een beetje ‘peptalk’. Je zit ergens mee, je moet iets doen waar je geen zin in hebt, of je voelt je gewoon niet fijn, je zit niet lekker in je vel. Je besluit om iemand te bellen of te appen. Een duimpje of een ‘gespierde arm’ omhoog bij het antwoord doet je goed, het kan precies zijn wat je nodig hebt om weer door te kunnen.     

Paracetamolletje

Wat doe je als je je de volgende dag en de dag erna weer precies hetzelfde voelt? Slecht gehumeurd, verveeld en niet gemotiveerd om dingen op te pakken. Ook al ben je er nog zo goed in. In zo’n situatie is peptalk niet meer dan een simpel paracetamolletje. Binnen de kortste keren is het effect weer weg. De vraag is wat je dan écht nodig hebt. 

Neem de regie in handen

Als je structureel iets wilt veranderen in jouw leven is het belangrijk om te onderzoeken wat er aan de hand is. Waar komt jouw weerstand vandaan? Wat ga je uit de weg? Welke beren zie je op de weg? Waar verlang je naar en welke talenten en vaardigheden kun je inzetten om dit te realiseren? Het wordt niet vanzelf beter. Je zult de regie in handen moeten nemen.  

Je hebt altijd een keuze

Wil je stappen zetten maar lukt het je niet om in beweging te komen? Dan is dat het moment om een coach in te schakelen. Die zorgt ook voor peptalk als het nodig is, maar praat niet me je mee. 

Een coach luistert naar jouw verhaal, stelt (kritische) vragen, creëert de juiste omstandigheden om zelf de antwoorden te vinden en helpt je ontdekken wat je zou kunnen veranderen en versterken. Hierdoor krijg je helder waar je staat, waar je naartoe wilt en wat je te doen hebt om jouw doel te bereiken op een manier die bij je past. 

Coaching kan spannend en confronterend zijn, maar het is aan jou om aan de slag te gaan. Je hebt altijd een keuze. Om te onderzoeken wat er in jou speelt en om open te staan voor wat je daarbij tegenkomt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de stappen die je zet en het resultaat dat je behaalt, maar je hoeft het niet alleen te doen. Je werkt met en versterkt jouw innerlijke kracht en eigen potentieel en onderzoekt jouw eigen gedrag en levensthema’s.

Doelgroep

Als persoonlijk coach richt ik me op ambitieuze 50+ ondernemers en professionals die het maximale uit zichzelf willen halen, zowel privé als zakelijk. Een mooie doelgroep. Met een schat aan kennis, (levens)ervaring, wijsheid, talenten en ontwikkelde vaardigheden hebben ze het bedrijfsleven en de samenleving veel te bieden. 

Peptalk of coaching? 

“Soms is peptalk precies wat je nodig hebt”. Of toch niet?

Podcast

Als je je laat coachen is dat geen brevet van onvermogen, van falen. Het is juist een teken van kracht. 

Wil je meer weten over mijn visie op coachen, wat mij persoonlijk aanspreekt in mijn werk en hoe ik je kan helpen?

Beluister dan aflevering #006 van mijn podcast.

Klik hier voor de Apple luisteraars.

Klik hier voor de Spotify luisteraars.

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12