Oud en versleten

Untitled 4

Onze ijskast is ‘op’.. na 15 jaar trouwe dienst in de keuken van ons gezin, loopt onze ijskast op zijn laatste benen. Deuken en ijsvorming aan de binnenkant, het vriesvak gaat nauwelijks meer open. En elke keer dat ik de ijskast open en dicht doe, zie ik het. Maar ja.. hij doet het nog en doe je dan zo’n ijskast ‘zomaar’ weg? Immers, duurzaamheid is tegenwoordig best een issue.. 

Maar deze is helemaal niet zo zuinig meer en een nieuwe is in gebruik en op langere termijn duurzamer en beter dan de oude.. zo zijn er allerlei redenen om de ijskast nog even te houden of om een nieuwe te kopen. 

In mijn coachopleiding en in mijn coach sessies kom ik het ook tegen. Solo ondernemers die heel goed weten wat hun “purpose” is, maar hun nieuwe zakelijke doel in het leven toch niet of niet meer durven aan te gaan, uit angst het ‘oude’ wat hen immers ver en veel heeft gebracht ‘los te moeten laten’. Maar doe je dat niet, dan kun je niet doen wat je te doen hebt. 

Deze cliënten willen duidelijk een andere impact op hun werk, willen zich nog meer inzetten voor hun persoonlijke waarde en doelen. En net als deze cliënten dit (nog niet) doen, wacht ik te lang met mijn nieuwe ijskast, want wie weet gaat deze nog wel tijdje mee.. en bestel ik pas in de allerlaatste fase van het bestaan van het apparaat een nieuwe. 

Hoe versleten wil je het hebben?

Daarom richt ik mij als professional coach juist op deze doelgroep: ervaren solo ondernemers die hun sporen al dik hebben verdiend en mensen die denken dat het allemaal wel lekker loopt, met een ideaal en zingeving, zakelijk en persoonlijk. Gemeenschappelijke deler: het zijn mensen die er niet vol voor durven te gaan. Want moet niet eerst het oude helemaal ‘versleten’ zijn om iets nieuws te gaan doen? 

Herkenbaar? 

Heb jij ook zo’n ‘oude ijskast’, oud en versleten, maar nog helemaal niet “op”? 
Herken je het gevoel dat er meer zingeving in je werk zou mogen zitten? Heb je een glashelder beeld voor je en sta je voor de keuze hoe lang je doorgaat met het “vastgeroeste maar nog niet versleten” te omarmen en hoe jij de eindstreep gaat halen? 

Bouwen aan je eindfase.

Je wilt nog een aantal jaar met plezier ondernemen met impact en jouw footprint achterlaten. Ik help je wat je belemmert te begrijpen maar vooral ook te voelen en los te maken en los te laten. Zodat je een doorbraak kunt realiseren, mag ook gerust een kleine doorbraak zijn. Nieuwe persoonlijke en zakelijke inzichten integreren in je leven en je bedrijf, bouwen aan je eindfase.

Door mijn verdieping in coaching en NOBCO-certificering heb ik een extra dimensie toegevoegd aan mijn persoonlijke ontwikkeling en aan mijn bedrijf. Dat was en is nog steeds mijn purpose. Ik voelde dat ik “nog iets te doen had” en dat gevoel is alleen maar versterkt en verankerd tijdens mijn verdieping. 

Om anderen goed te kunnen helpen, heb ik het zelf ook eerst te zien, doorvoelen en reflecteren. 

Hoe lang ga je hiermee door? 

Zit jij zelf in deze “eindfase”, met je bedrijf of is het niet meer heel lang tot aan je pensioendatum en wil je op jouw manier met impact en zingeving blijven werken? Of ken je iemand? Laten we eens gaan zitten en de mogelijkheden op een rijtje te zetten. 
Ik nodig je graag uit voor een korte sessie, ik ben nieuwsgierig. Klik hier voor een half uur in mijn agenda. 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12