Nieuwjaar.. de afterparty..

beauty & glamour portrait photoshoot in Rotterdam

Alle feestdagen achter de rug, het nepgroen en de ballen weer in de ballendoos.. de “afterparty”. 

We willen niets liever dan onze ondernemersschouders er weer onder te zetten. En liefst op een effectieve manier zodat we ook nog wat tijd over houden voor andere zaken. 

Mouwen opstropen en gaan.. maar voordat je het in de gaten hebt, heb je je oude werkstramien van 2020 weer opgepakt. En dat was je nu net niet van plan. Want als je verandering en verbetering en groei wilt behalen, schiet je er niets mee op om alles bij het oude te houden. Ik zie hard werkende klanten, ondernemers, die gewoon weer beginnen zonder er echt even bij na te denken. 

En dat is zonde. Elk nieuw begin is een kans om het beter te doen, maar dat haal je niet zomaar uit jezelf, daarvoor heb je inspiratie nodig. 

Inspiratie

Ik lees veel over ondernemen en zoek actief verhalen van en over ondernemers omdat deze vaak uiteenlopende verhalen mij inspireren. Zo begrijp ik wat er in hun wereld speelt, met welke vraagstukken ze zitten, waarnaar ze nog op zoek zijn. Zo lees ik bijvoorbeeld het boek “Ondernemers zijn net mensen” van Cor de Graag. 
Ook trek ik mij af en toe even terug zoals onlangs bij een driedaags verblijf in de Purpose Villa bij “Op verhaal komen” georganiseerd door Henny Aben van Purposeworkx, Rik Felderhof en Marjolein Westerterp. 

Een prettig gevoel

Zodoende begrijp ik heel goed wat er op de “lijstjes” staat die ik zie van ondernemers met dromen, wensen, doelen en ambities en nog veel meer. Maar ook begrijp ik welke fouten ermee worden gemaakt. Inspiratie is niet zomaar een “prettig gevoel”, maar leidt tot praktische veranderingen en verbeteringen. Ik pas het zelfs toe in mijn adviezen aan en ondersteuning van mijn klanten. 

NEE = JA

En als je weet wat je kunt, dat je het kunt waarmaken en als je weet wat jouw innerlijke waarde is van waaruit jij handelt hoe frustrerend is het als je dat niet doet? Toen ik “nee” zei tegen een opdracht die niet meer bij mij paste, zei ik keihard “ja” tegen mezelf. 

De diepte in

Ik heb geleerd om af en toe dieper te gaan bij mijzelf en mijn bedrijf. Ik heb geleerd als ik meer uit mezelf en mijn bedrijf wil halen, ik ook eerst bij mijzelf ‘intern’ gericht moet zijn om beter te kunnen ‘voelen’ en op mijn ‘intuïtie te kunnen vertrouwen. 
Vanuit een dieper verlangen en gevoel ondernemen hoef je dus niet te leren,  je kunt het voelen. De reis die ik maak is nog lang niet klaar, er valt nog veel nieuws te leren en te ontdekken, ik ben de goede afslag ingegaan. 

Dus, voordat je nu weer je schouders onder je bedrijf zet zoals voorheen – en misschien ben je inmiddels alweer zover – ga af en toe eens even rustig zitten, laat je inspireren, zoek nieuwe inzichten, nieuwe middelen en zet een nieuwe koers uit voor jouw reis. Er ligt nog een wereld voor je open. En je hoeft het niet alleen te doen. 

Wil je onderzoeken waar en waarom je vastloopt in je dagelijkse routine en hoe het of wat er anders kan, ik denk graag met je mee. Neem contact met mij op. Een afspraak inplannen kan ook meteen en gemakkelijk in mijn agenda

1 reactie

  1. Eveline Nelissen op 11 januari 2021 om 13:58

    Tijd nemen om te voelen wat bij jou past… ik herken het dilemma. Als ondernemer wil je verder, maar je komt alleen verder als je af en toe stilstaat…
    Stil staan bij wat jij wil kun je alleen doen, maar de ervaring leert dat stilstaan bij jezelf, samen met een ander die met je meedenkt zo waardevol is! Samen op reis.

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12