Interview: de kracht van vrij schilderen

1671176072227

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in het atelier van Ellen van Stokkum. Hier heb ik ontdekt hoe leuk het is om vrij te schilderen. Dit betekent dat je zonder vooropgezet plan aan de slag gaat. Niets moet, alles kan. Spontane creativiteit staat voorop. Soms laat ik me bij het schilderen inspireren door een foto of een tekst.

Tijdens het schilderen bij Ellen heb ik vooral geleerd om in mogelijkheden te denken:

  • Je hebt hele doek ter beschikking
  • Je werkt in stappen toe naar het grote geheel 
  • Je kunt experimenteren met materialen en technieken
  • Afstand nemen van het doek levert nieuwe inzichten en ideeën op maar ook een bijzonder gevoel van rust en ruimte.
  • Je laat overtuigingen los en gaat intuïtief toelaten wat in je op komt, van binnenuit

Schilderen en coachen

Vrij schilderen geeft nieuwe energie en het gevoel van thuiskomen bij mezelf. Niet zo vreemd dus dat ik klanten die hiervoor openstaan graag meeneem naar het atelier van Ellen. Vrij schilderen is een laagdrempelige manier om een persoonlijk kunstwerk te maken, maar ook om nieuwe inzichten te krijgen in jouw eigen situatie. Waar kom je vandaan, waar sta je, waar wil ja naartoe en wat heb je hiervoor nodig? 

In een interview op de website van Ellen deel ik mijn ervaringen en vertel ik hoe ik door het ontdekken en ontwikkelen van mijn creativiteit zelf de nodige inzichten en antwoorden kreeg. Ook kun je meteen een aantal van mijn kunstwerken bewonderen. 

Klik op de link om het interview te lezen: https://www.atelierellen.nl/blogs/schilderlessen-waar-leren-niet-het-belangrijkste-is

Ben je benieuwd naar de voordelen van vrij schilderen en coaching? Neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag meer over.     

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12