Hoe gaat het met je?

Untitled 4

Het zijn 5 losse woorden en het duurt ongeveer 5 seconden om deze woorden achter elkaar uit te spreken. En het zijn heel belangrijke woorden, dus ik nodig je uit om ze te gebruiken.

Zeker nu

Zeker nu het laatste kwartaal van 2020 is gestart en het eind van 2020 in zicht komt is het belangrijk om te kijken: waar sta ik nu? Wat was voor 2020 mijn vertrekpunt? Wat was voor 2020 mijn eindbestemming? 

De weg die je dit jaar hebt afgelegd kan grensverleggend zijn geweest, maar het kan ook zijn dat het allemaal niet is gegaan zoals je had verwacht. Je zult niet de enige zijn trouwens die dat zo ervaart. Vergeet vooral niet te kijken naar wat er goed ging. Wat je dan vaak ervaart, is dat het zó slecht nog niet ging als je dacht en dat je gedachten je gevoel hebben misleid, laat staan wat voor effect alle externe factoren hierop hebben gehad.

Zoek het dus wat vaker eens dichter bij ‘huis’, bij jezelf en stel jezelf de vraag “Hoe gaat het met mij?” Laat je niet afleiden door allerlei ‘flarden’ en ‘flodders’. 

En hoe bepaal je dan je vertrekpunt voor 2021

Waar wil je naartoe?  
Want door alle ‘onrust’ die je misschien hebt ervaren heb je geleerd om de schouders eronder te zetten, door te gaan en vooral niet om te kijken. Omkijken was de afgelopen maanden geen pretje voor je, althans zo ervaar jij dat. 

Maar is dat écht zo? Want af en toe in de achteruitkijkspiegel kijken is best prettig om bepaalde zaken of gemiste kansen los te laten. 

Zitten ze op je te wachten?

Gemiste kansen en tegenslagen kunnen je het gevoel geven dat niemand op jou zit te wachten. Hoeveel ondernemers ken je, om te beginnen bij jezelf, die dat denken? Heb je het gevoel dat wat jij te bieden hebt niet interessant is of dat jij het niet kunt, dat je ongeloofwaardig bent en dat je “door de mand valt”? 

Hoe zou het voor je zijn als je weet wat je kunt, dat je het kunt waarmaken en als je weet wat jouw innerlijke waarde is van waaruit jij handelt? En hoe frustrerend is het als je dat niet doet? Want wie gelooft jou dan? 

Vind het in jezelf

Om het beste uit jezelf te kunnen halen, zul je ‘intern’ gericht moeten zijn. 
Wees eens wat aardiger voor jezelf en stel jezelf elke dag de vraag “hoe gaat het met mij”? 

Ik doe dat ook met mijn klanten, het “kost” maar een paar seconden en kan een positieve wending aan een hele dag geven. Elke dag weer. 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12