Dromers met een missie

Luisterbank met Fransien Roovers en Marion van der Giessen

Mijn klanten zijn dromers, ondernemers met een missie. Ik niet. Ik ben eerder realist en criticus. En dat is een perfecte combinatie.

Dromen komen niet zomaar tot realisatie in een bedrijf. Daar zijn goed werkende bedrijfsprocessen voor nodig. Systemen die werken. Daar ligt een deel van mijn talent, en dat zet ik in waar andere ondernemers dat missen: ik richt mij op het interne proces, en verbeter en vereenvoudig systemen. Niet op mijn manier, maar zo dat ze voor de ondernemer in kwestie werken. Hierdoor kunnen mijn klanten met hun talent de beste in hun vakgebied worden en hoeven zij hun tijd alleen nog te besteden aan het uitvoeren van hun missie. Maar dat is maar een deel, merkte ik laatst.

Jij stelt vragen

Ik kreeg feedback waar ik van opkeek, en waar ik erg blij mee ben: ”Volgens mij is jouw kracht dat je vragen stelt. Jij bereikt resultaat voor mij door me (moeilijke) vragen te stellen en te challengen”. En dat is waar, ook voor deze ondernemer. Deze ondernemer wil graag keuzes maken en vindt het lastig om ‘los te laten’. Samen kunnen we valkuilen omzeilen en hobbels overgaan, maar daarvoor is nodig om elkaar eerst beter te leren kennen.

Aanraken

Dat lukte, door de vragen die ik stelde en doordat mijn klant antwoord durfde te geven. Kennelijk is er iets waarmee ik mijn klanten als het ware ‘aanraak’. Iets wat ik geleerd heb in mijn loopbaan in de hotellerie, waardoor ik weet hoe ik ervoor kan zorgen dat een ander zich echt comfortabel en op zijn gemak voelt. Een combinatie van mijn integriteit en mijn gastvrouwschap. Hierdoor voelen mijn klanten zich veilig om mijn vragen eerlijk te beantwoorden. En als dát eenmaal gebeurd is, kunnen ze dingen écht anders gaan doen, want ik bén er voor ze als ze mij nodig hebben.

Om dingen anders te doen, is lef en moed nodig. Daar steun ik ze in. 

Er zijn ook effectieve processen en systemen nodig, en ook die kan ik verzorgen. 

Groei

Mijn klant heeft de ruimte kunnen en durven pakken en lef getoond. Van daaruit is er groei.

Luisteren

Zonder deze bevlogen dromers zou hun bedrijf niet bestaan, zouden hun klanten niet geholpen worden met diensten die de wereld nodig heeft. Ik vind het mooie mensen, deze ondernemers. Processen en systemen zijn nodig, maar voor mij moeten ze altijd in dienst staan van de dromers die hun idealen in hun bedrijf aan het realiseren zijn. Om dat mogelijk te maken, stel ik graag af en toe een (moeilijke) vraag en luister ik naar hun antwoorden weet ik wat hun drijfveren zijn.

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12