Dan vieren we maar mijn vrijheid…

beauty & glamour portrait photoshoot in Rotterdam

Een paar tafels verder op het terras waar ik zit nemen een man en een vrouw plaats. Uit hun gesprek maak ik op dat ze collega’s zijn. De vrouw schat ik midden 40. Ze praat nogal hard. Hierdoor hoef ik geen enkele moeite te doen om te horen wat ze zegt. 

De vrouw vertelt over het leven wat achter haar ligt. Aanleiding is het nieuws dat haar echtgenoot wil scheiden. Het lijkt alsof ze er in ieder geval iets positiefs in ziet. ’Dan vieren we maar mijn vrijheid’, zegt ze tegen haar collega.  

Kleine momenten met veel impact

Zelf vier ik op dat moment ook mijn vrijheid. Met een kop koffie lekker in de zon. Gewoon omdat het kan. Een moment van rust en ontspanning. Even genieten in het hier en nu. Het geeft me de ruimte om terug te blikken op de afspraak met mijn afvalcoach bij wie ik net vandaan kom. Het gaat goed en dat is fijn. Aan de andere kant ben ik me heel bewust van wat er om me heen gebeurt en laat ik het binnenkomen. 

Natuurlijk had ik ervoor kunnen kiezen om mij af te sluiten voor wat ik hoorde of mijn koffie op te drinken en weg te gaan. Ik ben blij dat ik wat langer ben blijven zitten. Het verhaal van de vrouw levert me iets waardevols op: de bevestiging dat het goed is om regelmatig stil te staan bij waar je staat en waar je mee bezig bent. Jezelf ruimte gunnen voor reflectie en ervaren wat er is. Kleine momenten waarmee je veel impact voor jezelf creëert en met hernieuwde energie verder kunt.  

De kracht van het hier en nu

In het hier en nu zijn biedt ruimte voor reflectie, de balans opmaken en rust en ontspanning. Het zorgt voor nieuwe inzichten, ideeën en vooral perspectief. 

Dan vieren we maar mijn vrijheid…ik kreeg het zo in de schoot geworpen. 

Gun jezelf de ruimte

In gesprekken met 50+ ondernemers creëer ik ook ruimte om te reflecteren. Om in het hier en nu te kijken naar wat er al is en wat je bezig- en tegenhoudt. Wat zou jij willen veranderen in je leven om meer impact, zingeving voldoening te ervaren? Hoe kun je hieraan werken op een manier die bij jou past? 

Heb je behoefte om in alle rust dit soort thema’s te onderzoeken? Wil je hulp van een coach die snapt waar je tegenaan loopt en die jouw proces naar de kern faciliteert? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend inspiratie-gesprek. Ga naar mijn website om een datum en tijdstip te plannen die jou het beste uitkomen. Liever eerst persoonlijk contact? Stuur me dan een bericht.      

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit, 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12