Daar komen alleen maar 50plussers op af, wij dus ook!ย ๐Ÿ™‚

Concertgebouw Amsterdam

๐„ฬ๐ฆ๐ข๐ง๐ž๐ง๐œ๐ž ๐ ๐ซ๐ข๐ฌ๐ž
Het concertgebouw in Amsterdam, ik blijf het een prachtig gebouw vinden. Laatst liep ik er samen met mijn man naar binnen om een prachtig concert van componist Rachmaninoff bij te wonen met gastdirigent Riccardo Chailly, een รฉminence grise in de klassieke muziek wereld.

Naast ons zat een wat oudere grijze man, beetje verfomfaaid, die pianist bleek te zijn en die de studies deed met Riccardo Chailly toen hij nog de vaste dirigent van het Concertgebouworkest was. Voor de kenners onder ons.. 

De zaal zat propvol. Het geroezemoes van de mensen, de geur in de ruimte en het stemmen van de instrumenten brachten mij terug naar vroeger. 
Ik was vroeger namelijk regelmatig samen met mijn grootouders en moeder bij de concerten โ€“ toen ook nog – in Den Haag om te genieten van prachtige muziekstukken. Qua publiek is er niets veranderd hoor. Maar ineens hoor je kennelijk zelf ook bij die โ€œouderenโ€ die hierop af komen. Alhoewel ik me nog een van de jonkies voelde.

๐„๐ฑ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ข๐ž
Het mooie aan klassieke muziek vind ik dat de essentie hetzelfde blijft en de expressie verandert. Het stuk van Rachmaninoff dat werd gespeeld is al meer dan 100 jaar oud, maar het blijft fascinerend en inspirerend. 
De contouren staan vast, de noten zwart op wit, maar de melodie, de klanken en tonen worden telkens anders ingekleurd. 

Elke dirigent heeft zijn eigen stijl, neemt de leiding over het stuk en geeft er op zijn eigen manier invulling aan. 

Zo gaat het ook in je eigen leven. Je componeert je eigen stuk, je eigen verhaal. Jij kan het leven creรซren waar jij gelukkig van wordt! 

Klinkt dit als muziek in jouw oren? 

๐Œ๐š๐ž๐ฌ๐ญ๐ซ๐จ
Hier is 1 essentieel onderdeel voor nodig: het verwerven van Persoonlijk Meesterschap. Jouw manier van denken en doen bepaalt de resultaten die je behaalt. De dirigent heet niet voor niets โ€œMaestroโ€. 

Zonder Persoonlijk Meesterschap, val je terug in oude gewoontes, laat je je leiden door externe factoren en doe je over 10 jaar nog steeds hetzelfde. Datgene waar jij geen voldoening meer van krijgt.

Het goede nieuws is: Persoonlijk Meesterschap kan je trainen! 

๐‰๐จ๐ฎ๐ฐ ๐Ÿ‘๐ž ๐ก๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ญ
Wil je een Meester worden over je eigen gedachten en mogelijkheden en kijk je ernaar uit om de 3e helft van je leven ontspannen en onder jouw eigen voorwaarden in te vullen? 

Vraag een gesprek aan, dan deel ik graag met je welke mogelijkheden ik voor jou zie. 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit,ย 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12