Achter het zilveren randje is de lucht altijd blauw

Achter het zilveren randje is de lucht altijd blauw


Het is koud die dag, echt koud. Aan de voet van de Matterhorn in Zermatt (Zwitserland) is het kwik gedaald tot -34 graden. Samen met mijn gezin ski ik van grote hoogte langs de imposante berg. Mijn blik wordt gevangen door de karakteristieke top en dat is niet voor niets. Ik houd van de bergen en kijk verder dan de punten van mijn skiโ€™s.ย 

De zon die vanaf de Italiaanse kant op de Matterhorn schijnt, zorgt voor een bijzondere schaduwwerking en reflectie in de wolken. 

Mijn oog valt meteen op het mooie zilveren randje langs de contouren van de berg. Ik trek mijn handschoenen uit. Met ijskoude handen en bevroren brillenglazen maak ik de foto. Het beeld leg ik vast, maar ik neem het ook mee in mijn herinnering. 

Ik houd van zilveren randjes.

๐ƒ๐ข๐ž๐ซ๐›๐š๐ซ๐ž ๐ก๐ž๐ซ๐ข๐ง๐ง๐ž๐ซ๐ข๐ง๐ 
De aanblik van de berg en vooral dat zilveren randje brengt me terug naar een bijzonder moment met mijn moeder. Meer dan 20 jaar geleden, ergens in de periode voor haar overlijden (we weten dan al dat ze ongeneeslijk ziek is), breng ik haar met de auto naar huis. We komen terug van de zoveelste afspraak in het VU. 
Onderweg zien we een wolk met een zilveren randje voor ons. 
De reactie van mijn moeder zal ik nooit vergeten: 
โ€™Achter het zilveren randje is de lucht altijd blauwโ€™. 

Deze uitspraak past helemaal bij haar positieve houding. Ze staat alleen in het leven maar is desondanks standvastig. Het geeft mij kracht om beter met haar situatie om te gaan en vanaf dat moment staat dat zilveren randje symbool voor veel meer op momenten dat het even tegen zit.

๐€๐ง๐๐ž๐ซ ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ญ๐ข๐ž๐Ÿ
Soms helpt het om zoโ€™n zilveren randje zelf te creรซren. Door bijvoorbeeld een ander perspectief te kiezen. Voelen dat het glas niet halfleeg is, maar halfvol. De herinnering aan het bijzondere moment met mijn moeder maakt me hiervan bewust. 

Elk zilveren randje dat ik zie leg ik daarom in beeld vast. Zo is de foto van de Matterhorn en vooral de symboliek ervan inspiratie geweest om een schilderij te maken. De zilververf had ik al een tijdje in huis. 

Het resultaat deel ik binnenkort. 

Laat een reactie achter

icoon_Marion_RGB

Meer voldoening, vrijheid, kwaliteit,ย 
balans, rust, helderheid, overzicht en grip op tijd
Contact@marionvandergiessen.nl
06 12 39 76 12